Löydä tasapainosi

Tasapainopiste on normaalisti laudan keskellä kantokahvan kohdalla. Ennen kuin yrität nousta seisomaan, istu tai seiso polvillasi. Kun tunnet olosi valmiiksi, nouse seisomaan varovasti. Ota aluksi leveä asento ja taivuta polvia hieman. 

Pysyttele lähellä rantaa 

Ennen kuin löydät tasapainosi ja tunnet olosi itsevarmaksi laudan päällä, on parasta pysytellä lähellä rantaa matalassa vedessä. Jos lähdet melomaan lasten kanssa, ole entistäkin turvallisempi. Aluksi on hyvä olla lähtemättä pitkille matkoille. Jos vesi on tarpeeksi lämmintä, harjoittele laudalta putoamista ja nousua, koska tämä parantaa itseluottamustasi.

Aloita rauhallisissa vesistöissä 

Tuuli ja liikenne voivat aiheuttaa aaltoja. Kunnes olet löytänyt hyvän tasapainon, on hyvä aloittaa tyynissä vesistöissä. Jos lähistöllä on esimerkiksi metsälampi tai tuttu rauhallinen ja leveä joki, se voi olla hyvä lähtökohta. Jopa silloin, kun käytät lautaa turvallisesti, parhaat SUP-lautakokemukset ovat lähellä rantaa ja suhteellisen rauhallisissa vesissä. Silloin jää aikaa luonnosta nauttimiseen. 

Pukeudu veden lämpötilan mukaan

Vaikka sää olisi lämmin, vesi voi silti olla jäätävän kylmää, joten pukeudu veden lämpötilan mukaan. Kylminä kausina suosittelemme turvallisuuden vuoksi kuivapukua. Myös märkäpuku voi olla hyvä valinta. Pelastusliivi ei ole pakollinen SUP-lautaa käytettäessä, mutta se voi olla kätevä alussa, kun putoat laudalta. Lasten tulee aina käyttää pelastusliiviä SUP-lautaa käytettäessä. 

Mela

SUP-melan tulee olla omaa pituuttasi pidempi. Liian painavaa melaa ei kannata valita, koska kädet väsyvät nopeasti alussa. Hyvien vetojen aikaansaamiseksi aloita etäältä ja nosta mela jalkojen kohdalla.